zbog-jedne-greske-boli-i-nastaju-plikovi:-ako-izgorite-na-suncu,-dva-sastojka-su-spas,-ali-samo-ako-ih-ovako-mazete

Zbog jedne greške boli i nastaju plikovi: Ako izgorite na suncu, dva sastojka su spas, ali samo ako ih ovako mažete

Ako ga nanesete prebrzo nakon opekotine, mogli biste da pogoršate bolnu, natečenu, sprženu kožu zadržavanjem topline

Preterano izlaganje suncu, neće vam učiniti kožu lepšom i preplanulom, već samo može da vam napravi dodatni problem – opekotine. Sve što posle toga ostaje, jeste crvenilo, svrab i peckanje kože. Ako ne želite da budete “crveni kao rak”, izbegavajte preterano sunčanje u periodu od 11 do 16 časova, jer su tada UV zraci najjači, a ako je već kasno i koža vam je nastradala, ovo su saveti dermatologa.

Naime, dermatolozi sugerišu da aloe vera i kokosovo ulje mogu da pomognu u ublažavanju opekotina i smanjenju ožiljaka uzrokovanih od previše izlaganja suncu, piše “Well and Good”. Međutim, dermatološkinja Gita Jadav, osnivačica FACET Dermatologije, kaže da je važno i kada primenjujemo kokosovo ulje.

“Ako ga nanesete prebrzo nakon opekotine, mogli biste da pogoršate bolnu, natečenu, sprženu kožu zadržavanjem topline. Stoga preporučujem prvo upotrebu aloe vere, a potom kokosovog ulja”, objašnjava ona.

To znači da ako imate bilo kakvih zabrinutosti u vezi sa kožom opečenom od sunca, odložite nanošenje kokosovog ulja i držite se rashlađivanja aloe vere ili kreme za sunčanje.

Read More


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.