ako-izgorite-na-suncu-dvije-namirnice-ce-vas-spasiti:-‘bitno-je-kako-se-nanose-na-tijelo’

Ako izgorite na suncu dvije namirnice će vas spasiti: ‘Bitno je kako se nanose na tijelo’

Autor: F.F

Sunčani dani pozivaju nas da uživamo na otvorenom, ali važno je imati na umu važnost zaštite od sunca. Redovita primjena zaštitnih krema i nošenje odjeće koja štiti od UV zraka ključno je kako bismo izbjegli neugodne opekline i dugoročne štetne učinke sunčevih zraka na kožu.

Dakle, dok uživate u toplim danima, nemojte zaboraviti na svoje zdravlje i dobrobit – zaštita od sunca je uvijek na prvom mjestu. Izlaganje suncu u pretjeranoj mjeri neće učiniti vašu kožu ljepšom ili preplanulom, već može rezultirati opeklinama.

Umjesto željenog brončanog tena, možete dobiti crvenilo, svrbež i peckanje kože, a ponekad i još gore posljedice jakog Sunca prenosi Well & Good.

Foto: Unsplash

Izbjegavajte sunčanje od 11 do 16

Da biste izbjegli takvu neugodnost i spriječili da postanete “crveni kao rak”, preporučuje se izbjegavanje sunčanja između 11 i 16 sati, kada su UV zrake najjače. Ako već imate opečenu kožu, evo nekoliko savjeta dermatologa kako biste je ublažili.

Dermatolozi preporučuju upotrebu aloe vere i kokosovog ulja za umirivanje opečene kože i smanjenje ožiljaka od sunčanja, prema Well & Good. Međutim, dr. Geeta Yadav, osnivačica FACET Dermatology, ističe važnost pravilnog korištenja kokosovog ulja.

Ljudi često griješe kada piju vodu: Evo kakvu je najbolje unositi u tijelo

“Ako kokosovo ulje nanesete prerano nakon opekline, može pogoršati bol, oticanje i oštećenu kožu zadržavanjem topline. Stoga je bolje prvo koristiti aloe veru, a nakon toga tek kokosovo ulje”, objašnjava.

Dakle, ako brinete o opečenoj koži, bolje je izbjegavati kokosovo ulje i umjesto toga koristiti rashlađujuću aloe veru ili kreme za sunčanje.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More