strucnjakinja-otkrila-koju-vodu-nikada-ne-pije:-‘moze-uzrokovati-nelagodu-i-velike-probleme’

Stručnjakinja otkrila koju vodu nikada ne pije: ‘Može uzrokovati nelagodu i velike probleme’

Autor: F.F

Voda je esencijalna za održavanje zdravlja i normalnog funkcioniranja tijela. Naš organizam sastoji se uglavnom od vode, a ona je ključna za brojne vitalne funkcije. Pomaže u održavanju ravnoteže tjelesnih tekućina, regulira tjelesnu temperaturu, potiče probavu i apsorpciju hranjivih tvari te eliminaciju otpadnih produkata iz tijela. Također, voda je važna za hidrataciju kože, zglobova i organa, održavajući ih vlažnima i podmazanima.

Nedovoljan unos vode može dovesti do dehidracije, koja može rezultirati brojnim zdravstvenim problemima, uključujući umor, glavobolje, konstipaciju, problem s koncentracijom i lošu probavu. Stoga je važno redovito konzumirati dovoljno vode kako bismo održali optimalno zdravlje i dobrobit.

S obzirom na to da je stiglo vruće i sparno vrijeme, iznimno je bitno da pijete puno vode, ali stručnjakinja ističe koju vodu ipak ne bi trebali konzumirati.

Foto: Pexels

Nikako ne piti takvu vodu

Sarah Lawson, stručnjakinja za sigurnost hrane iz Storage Box Shopa, upozorava: “Važno je izbjegavati konzumiranje flaširane vode koja je bila izložena suncu ili visokim temperaturama, poput ostavljanja u automobilu. Toplina može uzrokovati oslobađanje štetnih kemikalija iz plastike u vodu”, prenosi Express.

Kada se flaširana voda zagrije, kemikalije iz plastike mogu se prenijeti u vodu. Ove kemikalije, kao što su BPA i ftalati, mogu biti štetne ako ih pijemo. Mogu uzrokovati nelagodu i zdravstvene probleme. Neki od simptoma koji se mogu javiti uključuju:

Mladić je zamalo završio kobno zbog sepse: ‘Tvrdili su mi da sam tjeskoban i da mi nije ništa’

Probleme sa želucem: mučninu ili bol u trbuhu
Glavobolje: mogu uzrokovati glavobolju
Vrtoglavicu: osjećaj vrtoglavice ili dezorijentacije
Probleme s hormonima: neke kemikalije mogu utjecati na hormone, što s vremenom može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema.
Kako biste izbjegli ove probleme, preporučuje se čuvanje flaširane vode na hladnom mjestu i izbjegavanje izravne sunčeve svjetlosti. Također je korisno držati vodu u hladnjaku, po mogućnosti s vrećicama leda.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More