mnogi-ove-predmete-ostavljaju-u-kipucem-automobilu:-‘moze-doci-do-velikih-problema’

Mnogi ove predmete ostavljaju u kipućem automobilu: ‘Može doći do velikih problema’

Autor: F.F

Stiglo nam je ljeto, a s njime i visoke temperature. Stalno slušamo kako se treba čuvati, paziti, piti puno vode, a čini se kako trebamo paziti i na neke predmete, pogotovo kad je riječ o automobilu. Jakim sunčanim danima, važno je biti svjestan kako visoke temperature mogu štetiti različitim stvarima koje ostavljamo u automobilima.

Na primjer, krema za sunčanje ne bi trebala biti ostavljena unutra jer se pod utjecajem vrućine njezini sastojci mogu razgraditi, čime postaje neučinkovita u zaštiti od UV zraka. Plastične boce također mogu predstavljati problem jer se u vrućem automobilu mogu otpustiti toksične kemikalije u piće koje sadrže. Preporučljivo je koristiti metalne ili staklene boce kako biste izbjegli ovu mogućnost.

Također je važno paziti na lijekove jer neki od njih mogu biti osjetljivi na visoke temperature te se mogu pokvariti ili postati štetni ako se ne čuvaju ispravno.

Foto: Pexels, Ilustracija

Treba paziti

Sunčane naočale, iako su neophodne za zaštitu očiju od sunca, ne bi trebale biti ostavljene u autu jer se leće mogu oštetiti ili iskriviti pod ekstremnom toplinom, prenosi The Sun.

Ljudi često griješe kada piju vodu: Evo kakvu je najbolje unositi u tijelo

Gazirana pića također predstavljaju rizik jer mogu eksplodirati ako ih ostavite na visokim temperaturama, stvarajući neugodan nered koji je teško očistiti.

Nadalje, treba biti oprezan i s elektroničkim uređajima poput mobitela jer se baterija može pokvariti ako se pregrije u vrućem automobilu, što može biti skupo za popravak ili zamjenu. Važno je uvijek imati na umu kako ekstremne temperature u automobilu mogu utjecati na stvari koje tamo ostavljamo te poduzeti mjere opreza kako bismo izbjegli ove neželjene posljedice.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More