uveli-drakonsku-kaznu-za-gradjane-od-50.000-eura:-jednu-stvar-ne-smiju-raditi-od-11-do-17-sati

Uveli drakonsku kaznu za građane od 50.000 eura: Jednu stvar ne smiju raditi od 11 do 17 sati

Autor: B. D.

Hannover, glavni grad njemačke savezne države Donja Saska, uveo je opću uredbu koja zabranjuje zalijevanje javnih i privatnih površina od 11 do 17 sati kada temperatura prelazi 27 stupnjeva Celzija.

Mjerenja se temelje na podacima meteorološke postaje u zračnoj luci Hannover, priopćile su vlasti. Kršenje ove uredbe može rezultirati novčanom kaznom do 50.000 eura.

Zalijevanje je dopušteno ako temperatura padne ispod 27 stupnjeva prije 17 sati. Stručnjaci preporučuju zalijevanje navečer ili ujutro kada je sunce manje jako. Punjenje bazena i pranje automobila također je zabranjeno na nekim mjestima u ovom razdoblju.

Foto: Pixababy

Temperature se penju do 30 stupnjeva

Kratki, ali intenzivni toplinski val u Njemačkoj doseći će vrhunac u četvrtak s temperaturama oko 30 stupnjeva u Hannoveru. Poslijepodne se očekuju grmljavina i pljuskovi, a prestanak toplinskog vala predviđa se za vikend.

Vani je to najnormalnije, a u nas teški grijeh: Za ovo će vam lupiti kaznu od 1320 eura

U Donjoj Saskoj se u narednim danima očekuju temperature do 30 stupnjeva.

 

 

 

Autor:B. D.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More