glumica-iz-filma-"beleznica"-dozivela-istu-sudbinu-poput-njenog-lika:-glumila-ulogu-zene-sa-alchajmerom,-sad-se-bori-sa-istom-bolescu

Glumica iz filma "Beležnica" doživela istu sudbinu poput njenog lika: Glumila ulogu žene sa Alchajmerom, sad se bori sa istom bolešću

Džena Roulands tumačila je lik Eli u filmu „Beležnica“.

Glumica Džena Roulands (93) ima Alchajmerovu bolest, piše Entertainment Weekly. Glumica je najpoznatija po ulozi u filmu ‘The Notebook’ u kojem je upravo glumila ženu koja se borila s Alchajmerom.

– Nagovorio sam svoju mamu da glumi stariju Eli i proveli smo puno vremena razgovarajući o Alchajmeru, hteli smo biti autentični s tim, a sada ona boluje od Alchajmera – rekao je njen sin Nik Kasavetes koji je reditelj filma ‘The Notebook’.

Film je izašao pre 20 godina, a u emotivnom intervjuu Nik je otkrio da se njegova majka već pet godina bori s Alchajmerom.

– Uvek sam šokiran kada čujem da je prošlo toliko vremena, ali sam jako sretan i ponosan na film – objasnio je. 

I Dženina majka se borila s istom bolešću, a o tome je glumica govorila 2004. godine. 

– Bilo je posebno teško jer glumim lik koji ima Alchajmerovu bolest. Prošla sam kroz to s majkom i da Nik nije režirao film, mislim da ne bih glumila. Jednostavno je preteško. Bio je to težak, ali prekrasan film – rekla je ranije za O magazin.

Bonus video: 

Read More


Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.