oprez,-ne-cinite-ovu-veliku-gresku-dok-perete-gace:-‘moze-doci-do-infekcije’

Oprez, ne činite ovu veliku grešku dok perete gaće: ‘Može doći do infekcije’

Autor: I.G.

Pravilno pranje donjeg rublja ključno je za održavanje higijene i sprečavanje infekcija, savjetuje Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije (NHS).

Pamučno donje rublje trebalo bi se prati na temperaturama između 60 i 90 stupnjeva Celzija kako bi se osigurala eliminacija potencijalno štetnih bakterija.

Filip Tierno, profesor mikrobiologije na Sveučilištu u New Yorku, preporučuje dodavanje male količine izbjeljivača pri pranju pamučnog donjeg rublja. Ističe da bakterije Escherichia coli mogu preživjeti na pamučnoj odjeći ako se pere na nižim temperaturama.

Foto: Unsplash/Ilustracija

Oprez, ne radite ovo

Važno je napomenuti da donje rublje nikako ne treba prati zajedno s kuhinjskim krpama ili sličnim tekstilom.

Za donje rublje izrađeno od osjetljivijih materijala poput viskoze ili čipke, preporuča se pranje na delikatnom ciklusu pri 40 stupnjeva, uz dodatak blagih deterdženata. Nakon pranja, ove materijale ne treba stavljati u sušilicu kako bi se izbjegla eventualna oštećenja.

Ove se djevojke bore za titulu najbolje: ‘Kao muška svinja ne vidim manu nijednoj’

Svileno donje rublje zahtijeva posebnu pažnju te se ne smije prati u perilici rublja. Preporuča se ručno pranje u mlakoj vodi uz dodatak antibakterijskog deterdženta. Nakon toga, isperite hladnom vodom i ostavite da se osuši na zraku, savjetuje Huff Post.

Autor:I.G.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More