Liječnik otkrio kakvu bi vodu trebali piti oni koji žele izgubiti na težini

Autor: F.F

Tijekom ljetnih mjeseci, mnogi se okreću raznim dijetama i metodama detoksikacije kako bi održali ili postigli vitku liniju. No, s medicinskog stajališta, čišćenje i detoksikacija organizma mogu imati posebne prednosti u određenim situacijama.

Doktor Momčilo Matić ističe važnost detoksikacije jetre ako smo dulje vrijeme konzumirali tešku i masnu hranu. On nudi nekoliko savjeta kako to učiniti učinkovito, bez potrebe za skupim namirnicama ili preparatima, piše Krstarica.

“Ako ste opušteni samo dva do tri dana, to vam neće naštetiti. No, ako ste duže vrijeme konzumirali lošu hranu, trebali biste razmisliti o detoksikaciji jetre”, savjetuje doktor Matić.

Foto: Pexels

Na što paziti?

Prema njegovim riječima, najbolji lijek za to je čaj od maslačka. Preporučuje dodavanje propolisa, polena, đumbira u prahu, cimeta i limuna. Preporučuje da se ovaj napitak popije ujutro prije doručka na prazan želudac, uz prethodno popijenu čašu tople vode, koja je odlična za detoksikaciju organizma.

Doktor naglašava da nije bitno kakva je voda u pitanju, može biti i obična slavina, ali je važno da bude topla kada se popije. Preporučuje konzumaciju čak dvije čaše tople vode kako bi se organizam očistio.

Proizvođač otkrio kako uvijek kupiti savršenu lubenicu: ‘Kakvo kuckanje, kucka svaka’

Soda bikarbona također može pomoći u postizanju bazne reakcije, no doktor Matić upozorava da je trebaju izbjegavati osobe s visokim krvnim tlakom. Za uspješnu detoksikaciju, ključno je unositi dovoljno tekućine i vode, što će najbolje djelovati na naše tijelo, zaključuje liječnik.

Za one koji žele izgubiti težinu, doktor preporučuje pijenje hladne vode umjesto tople, jer se duže zadržava u organizmu i pojačava osjećaj sitosti.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More