Liječnica otkrila koje piće nas više hidratizira od vode: ‘Mnogi će se iznenaditi’

Autor: F.F

Ljeto ove godine donosi iznimno visoke temperature, a prolazak kroz nekoliko toplinskih valova samo je pogoršao situaciju. Naša tijela su izložena stalnom stresu zbog vrućine, što čini hidrataciju još važnijom nego inače. Kako sunce neumorno prži, važno je ne zaboraviti na osnovni korak za očuvanje zdravlja i vitalnosti – pravilno unošenje tekućine.

U vrućim ljetnim danima, pravilna hidracija postaje presudna kako bismo izbjegli dehidraciju, a voda je obično naš prvi izbor za održavanje ravnoteže tekućine u tijelu.

Međutim, stručnjakinja dr. Natasha Fernando iz Medichecksa nudi zanimljivu alternativu: mlijeko može biti bolji izbor od vode za borbu protiv vrućine.

Foto: Pexels

Tko bi rekao?

U intervjuu za Metro, dr. Fernando objašnjava da mlijeko pruža bolju hidrataciju zbog svoje jedinstvene kombinacije šećera, proteina i masti, koja usporava pražnjenje tekućine iz želuca i omogućava dulje zadržavanje tekućine u tijelu.

Otkriveno koliko čovjek treba slobodnog vremena: ‘Nemojte prijeći granicu’

Osim toga, mlijeko je izvor natrija, koji pomaže tijelu da bolje zadrži vodu i time doprinosi boljoj hidrataciji. Dr. Fernando ističe da ovo vrijedi za sve vrste mlijeka, uključujući kravlje mlijeko, veganske alternative poput sojinog mlijeka ili mlijeka bez laktoze. Sojino mlijeko, na primjer, sadrži elektrolite koji dodatno pomažu u očuvanju hidratacije.

Dakle, sljedeći put kada budete tražili način da se rashladite, možda biste trebali razmisliti o mlijeku kao osvježavajućoj opciji za bolju hidrataciju u ljetnim vrućinama.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More